Počela obuka 153 pripravnika u EPS-u

Bez autora
Jun 17 2010

U Nastavno-obrazovnom i rekreativnom centru Elektrovojvodine (NORCEV) na Iriškom Vencu danas je počela obuka 153 pripravnika koji su nedavno primljeni na konkursu koji je raspisala Elektroprivreda Srbije pod nazivom "Vi ste nam potrebni". Mlade stručnjake koji su u EPS-u od 1. juna pozdravili su dr Aca Marković, predsednik Upravnog odbora EPS-a i Dragomir Marković, generalni direktor JP EPS a početku obuke i predavanjima koja su održali članovi poslovodstva EPS-a prisustvovali su i direktori svih 11 privrednih društava EPS-a u kojima će pripravnici raditi u narednih godinu dana. Ovaj konkurs je završen, ali Elektroprivreda Srbije neće, kada je podmlađivanje u pitanju, stati. Nakon ovog konkursa planirano je da se raspiše konkurs za elektromonterski kadar...

Počela obuka 153 pripravnika u EPS-uU Nastavno-obrazovnom i rekreativnom centru Elektrovojvodine (NORCEV) na Iriškom Vencu danas je počela obuka 153 pripravnika koji su nedavno primljeni na konkursu koji je raspisala Elektroprivreda Srbije pod nazivom "Vi ste nam potrebni".

Mlade stručnjake koji su u EPS-u od 1. juna pozdravili su dr Aca Marković, predsednik Upravnog odbora EPS-a i Dragomir Marković, generalni direktor JP EPS a početku obuke i predavanjima koja su održali članovi poslovodstva EPS-a prisustvovali su i direktori svih 11 privrednih društava EPS-a u kojima će pripravnici raditi u narednih godinu dana, navodi se u saopštenju EPS-a.

-  Ovaj konkurs je završen, ali Elektroprivreda Srbije neće, kada je podmlađivanje u pitanju, stati. Nakon ovog konkursa planiramo da raspišemo konkurs za elektromonterski kadar. Taj kadar nam je ne samo star po godinama nego i deficitaran - kaže generalni direktor EPS-a Dragomir Marković.

Na javni poziv EPS-a  za prijem visokostručnog kadra prijavilo se više od 8.500 mladih stručnjaka od kojih je 5.600 ispunilo uslove konkursa. Reč je o diplomiranim inženjerima raznih struka, pravnicima, ekonomistima...sa visokim prosečnim ocenama iznad 9,5. Kako je EPS "stara firma" sa prosekom godina iznad 50 i prosečnim radnim stažom od 20 godina, podmlađivanje Elektroprivrede Srbije i zapošljavanje mladih stručnjaka je bilo imperativ.

Plan obuke za sve pripravnike je napravljen u Ljudskim resursima  EPS-a i po njemu će svi pripravnici, bez obzira u kom su privrednom društvu započeli pripravnički staž, proći ceo sistem Elektroprivrede Srbije u kome su kopovi uglja, termo i hidro elektrane i distribucije, kako bi se što bolje pripremili za polaganje pripravničkog ispita koji ih čeka na kraju obuke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik